Dap of FeliwayAdaptil (= DAP) voor de hond


Om uw nieuwe huisgenoot te ondersteunen in het gewennen kunt u voor de hond of kat

diverse toepassingen gebruiken.


Angst en stress

Honden die last hebben van angst en stress, kunnen hierdoor aan angst en stress gerelateerd gedrag vertonen. Dit gedrag kan voorkomen bij angst voor lawaai (zoals onweer of vuurwerk), een nieuwe omgeving (bijvoorbeeld in geval van verhuizing), verlatingsangst of de aanwezigheid van een nieuw gezinslid. Pups en volwassen honden kunnen in deze situaties ongewenst gedrag gaan vertonen zoals overmatig blaffen of likken en onzindelijk of vernielzuchtig worden. Wanneer deze situaties en dit gedrag u bekend voorkomen, dan kan de Adaptil verdamper uitkomst bieden!


Feromonen

Alle melkgevende teven scheiden zogenaamde geruststellende feromonen (appeasing pheromones) uit, die ervoor zorgen dat het nageslacht gerustgesteld wordt. Onderzoek heeft aangetoond dat de geruststellende eigenschappen van deze feromonen ook op latere leeftijd blijven bestaan.


www.adaptil.com
Feliway voor de kat


Vertrouwde omgeving

Elke katteneigenaar zal het bekend voorkomen: de kat wrijft met zijn kop langs voorwerpen in de omgeving, zoals de bank, kast of een tafelpoot. Dit gedrag heeft een functie: de kat verspreidt hiermee zogenaamde feromonen waarmee hij zijn territorium als veilig en vertrouwd markeert. Wanneer een kat bijvoorbeeld ziek of gestresst is, kan hij stoppen met het verspreiden van deze feromonen. Het gevolg is dat de kat zich niet meer prettig en vertrouwd voelt, wat kan leiden tot ongewenst gedrag.


Wat doet Feliway?

Feliway is een kunstmatige imitatie van het geruststellende feromoon dat katten onder normale omstandigheden zelf verspreiden. Door deze unieke eigenschappen kan Feliway helpen een veilig territorium voor uw kat te creĆ«ren. Het gevolg is dat ongewenst aan angst en stress gerelateerd kattengedrag, zoals sproeien of in huis plassen, agressie en onrustig gedrag kan afnemen of zelfs verdwijnen. Katten zijn, meer dan bijvoorbeeld honden, erg vatbaar voor veranderingen in hun territorium. Feliway kan daarom helpen uw kat gerust te stellen bij bijvoorbeeld bezoek aan de dierenarts, de jaarwisseling, het wennen aan een nieuw huis of de introductie van een nieuw gezinslid of huisdier.


www.feliway.com